Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017


                                   Η Δ΄ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ




                               
 

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η τάξη μου πραγματοποίησε μία εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα πιο όμορφα μουσεία στον κόσμο. Περιμέναμε με ανυπομονησία αυτήν την εκδρομή. Ο ενθουσιασμός μας κορυφώθηκε όταν αντικρίσαμε το Μουσείο, ένα σύγχρονο και επιβλητικό κτήριο που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη.
 Η ξεναγός μάς περίμενε για να μας γνωρίσει τα υπέροχα εκθέματα του μουσείου. Περνώντας την πύλη αντικρίσαμε διάφορα ευρήματα από σπίτια και τάφους των κατοίκων των πλαγιών της Ακρόπολης. ανεβαίνοντας στο δεύτερο επίπεδο θαυμάσαμε αντικείμενα της Μυκηναϊκής περιόδου. Η ξεναγός μάς παρουσίασε τα αττικά γλυπτά, όπως την Πεπλοφόρο , κόρες και άλλα έργα της Αρχαϊκής περιόδου. αυτό που με εντυπωσίασε όμως ήταν οι Καρυάτιδες που λυγερές, στητές και επιβλητικές στέκονταν προκαλώντας τον θαυμασμό όλων μας. Συνεχίζοντας την ξενάγηση είδαμε αγαλματίδια που παρίσταναν τη γέννηση της θεάς Αθηνάς, επιγραφές και τα γλυπτά του Παρθενώνα. Τέλος, αντικρίσαμε με περηφάνια το στολίδι της χώρας μας, τον Παρθενώνα. Οι μετόπες του απεικονίζουν τις μυθικές μάχες των θεών και των ανθρώπων: Κενταυρομαχία, Γιγαντομαχία και τον Τρωικό Πόλεμο.
 Όμως η ώρα είχε περάσει και το ταξίδι μας αυτό στην ιστορία έφτασε στο τέλος! Το σίγουρο είναι ότι μόνο μία επίσκεψη δεν φτάνει! Εύχομαι το σχολείο μας να μας ξαναπάει.


                                                                                               

                             ΜΠΙΤΙΒΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΠΑΪΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ

                      ΓΚΟΥΜΟΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

                                                                      Δ΄1& Δ2
                                                                                               














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Στις 4 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσ...