Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ε' και ΣΤ' ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στις 8 Δεκεμβρίου πήγαμε εκδρομή η Ε΄ και η ΣΤ΄ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ιδρύθηκε το 1842 και αποτελεί το πρώτο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα. Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπησης. Το κέντρο αυτό βρίσκεται στο κτίριο Σινά στο λόφο των Νυμφών, απέναντι από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και δίπλα στο λόφο Πνύκα.
Το Αστεροσκοπείο αποτελείται από έξι δωμάτια. Σήμερα επιτρέπεται να μπούμε στα τέσσερα από αυτά. Στο πρώτο και  μεγαλύτερο δωμάτιο υπάρχει η Ιστορική Βιβλιοθήκη , στο δεύτερο υπάρχει μια μικρή βιβλιοθήκη, στο τρίτο είναι το Μεσημβρινό Τηλεσκόπιο και άλλα μικρότερα και στο τέταρτο υπάρχουν κάποια όργανα. Κατόπιν επισκεφτήκαμε  το τηλεσκόπιο του Δωρίδη, το οποίο κατασκευάστηκε το 1902 στη Γαλλία. Το τηλεσκόπιο πήρε το όνομά του από τον «Δημήτριο Δωρίδη»  ο οποίος το χρηματοδότησε.
Αυτή η εκδρομή μας άρεσε πολύ!!!  
                                                                                              ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ Ε1
                                                                                              ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΛΗΒΙΓΚΑ  Ε1


 
Ήταν μια κρύα αλλά ηλιόλουστη μέρα του χειμώνα. Ξύπνησα όλο χαρά και κέφι γιατί είχε έρθει η ημέρα της σχολικής εκδρομής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Δεν βλέπαμε την ώρα να ξεκινήσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα εκδρομή. Μετά από πολύ ώρα ταξιδιού φτάσαμε στον προορισμό μας. Αφού φτάσαμε στην είσοδο μας περίμενε η ξεναγός μας. Είδαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Παρατηρήσαμε πολλά όργανα που  μελετούν τα άστρα. Ήταν όλα ενδιαφέροντα και αξιοθαύμαστα.
Δυστυχώς, ήρθε η ώρα της επιστροφής. Ευχαριστήσαμε τους ξεναγούς και μπήκαμε στα λεωφορεία.
Στο μέλλον θα επισκεφτώ πάλι το αστεροσκοπείο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΡΑΚΑΣ Ε1

                                                



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ

Η εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα τα είχε όλα .Επίσκεψη στον ναό του Νέμειου Δία,ξενάγηση στο μουσείο και στο  Αρχαίο στάδιο .Γνώση ,ξενάγηση , δι...