Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΥΚΑ





ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ









 Την Τετάρτη 20 Απριλίου, η Α' και η Β' τάξη πήγαμε στη Στυμφαλία και στη Λαύκα στα μουσεία τους.

 Στο Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία, είδαμε ένα μεγάλο ενυδρείο με πολλά ψάρια και μια μεγάλη βάρκα. Είδαμε πολλές πέτρες που είχαν πάνω τους αποτυπώματα ή απολιθώματα. Μάθαμε για το μύθο του Ηρακλή και τις Στυμφαλίδες όρνιθες.
Στη συνέχεια πήγαμε στην εκκλησία της Λαύκας για μια στάση και περπατήσαμε έως το Λαογραφικό μουσείο της Λαύκας, όπου είδαμε πολλά μικροπράγματα και έναν αργαλειό.
 Τι όμορφα που περάσαμε στην εκδρομή, μαθαίνοντας τόσα πολλά πράγματα για το περιβάλλον, τη λίμνη και για τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η μαμά μου!


                                                                                                   ΔΟΣΗ ΜΑΡΙΑ Β1



                                                                                                  
                                                                                                                                                   

                                ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΥΚΑΣ








  Πριν από το Πάσχα, πήγαμε με το σχολείο μου εκδρομή στη Στυμφαλία. Η Στυμφαλία είναι ένα ορεινό χωριό, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Κόρινθο.
  Η διαδρομή προς τη Στυμφαλία ήταν λίγο κουραστική, αλλά η θέα που αντικρίσαμε όταν φθάσαμε άξιζε τον κόπο. Το τοπίο ήταν φανταστικό, με τα καταπράσινα δέντρα και τη λιμνούλα. Μόλις φτάσαμε πήγαμε στο Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας. Εκεί είδαμε ένα μεγάλο ενυδρείο και μέσα σε αυτό ζούσαν διάφορα ψάρια της λίμνης. Στο μουσείο είδαμε επίσης γεωργικά μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν παλιά οι αγρότες.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο της Λαύκας. Εκεί είδαμε παραδοσιακές φορεσιές, όπλα που πολεμούσαν στον πόλεμο και διάφορα οικιακά σκεύη που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές.
  Περάσαμε υπέροχα γιατί είδαμε πανέμορφα τοπία και μάθαμε πολύ σημαντικά πράγματα.
  Ήταν μια από τις ωραιότερες εκδρομές που έχουμε πάει με το σχολείο.  


ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΗΣ    Β2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Στις 4 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσ...