Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η Γ' ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ

Στα μέσα του Απρίλη, οι μαθητές της Γ’ τάξης, επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Όταν φτάσαμε, αρχίσαμε να ανεβαίνουμε το λόφο της Ακρόπολης.
Σταματήσαμε στην πύλη των Λεόντων, σύμβολο της δύναμης και της εξουσίας των Μυκηναίων.  Θαυμάσαμε τα Κυκλώπεια τείχη, μεγάλους ογκόλιθους, που δείχνουν ότι οι Μυκηναίοι ήταν γνώστες της τεχνολογίας. Στο χώρο αυτό υπήρχαν τάφοι, μικροί ναοί, εργαστήρια, αποθήκες, σπίτια για τους τεχνίτες και τους αξιωματούχους. Στην κορυφή υπήρχε το ανάκτορο όπου έμενε ο βασιλιάς με την οικογένειά του. Όλα αυτά ήρθαν στο φως μετά τις ανασκαφές από τον Ερρίκο Σλήμαν (1876).
Στο μουσείο θαυμάσαμε τα αγγεία τους, αντίγραφα των χρυσών ευρημάτων από τους τάφους, τη χρυσή προσωπίδα του Αγαμέμνονα, όπλα με «χρυσές» λαβές, κοσμήματα, τοιχογραφίες από το μέγαρο, τα «Μυκηναϊκά ειδώλια» αφιερωμένα στη θεά της γονιμότητας. Στο θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα μας εντυπωσίασε το μέγεθος και ο τρόπος που ήταν χτισμένος.
Αποχαιρετήσαμε τις «πολύχρυσες Μυκήνες» νιώθοντας περηφάνια για τους προγόνους μας!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ1

Πριν λίγες ημέρες τα παιδιά της Γ' τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων μας επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Μας εντυπωσίασαν τα Κυκλώπεια τείχη και οι γιγάντιες πέτρες με τις οποίες ήταν κτισμένα. Επίσης, εντυπωσιακό ήταν το μουσείο με τα πολύ ωραία ευρήματα της προϊστορικής εποχής.  Αυτό που μας άρεσει ιδιαίτερα ήταν ο μυθικός τάφος του Αγαμέμνονα. Μέσα από αυτή την εκδρομή κάναμε ένα ξεχωριστό μάθημα Ιστορίας για τις Μυκήνες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΤΗΡΑ Γ2










ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Στις 4 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσ...