Κυριακή 7 Απριλίου 2024

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2024



Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.                                                                                   Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα γράφτηκε από τη συγγραφέα Eiko Kadono, η οποία έχει γράψει πολλά βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 10 γλώσσες. Το 2018 τιμήθηκε από την ΙΒΒΥ με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!

Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα,
λαχταρώντας ν’ ακούσουν
το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας.

 Το σχολείο μας τίμησε αυτή τη μέρα με πολλές δράσεις όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες. Κατασκεύασαν αφίσες, επισκέφθηκαν οι μαθητές τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας και δανείστηκαν βιβλία και μετά έκαναν φιλαναγνωσία στο προαύλιο. Οι μαθητές του Ε1  αφού διάβασαν βιβλία, σχεδίασαν το δικό τους εξώφυλλο ,έφτιαξαν ραφάκια και τα κόλλησαν στον τοίχο. Συνδύασαν δυο παγκόσμιες μέρες ,την ημέρα του βιβλίου και την ημέρα του αυτισμού. Έφτιαξαν κονκάρδες με θέμα τον αυτισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Στο Ε2 κάθε μαθητής αφού διάβασε ένα βιβλίο που είχε επιλέξει, μέσα σε ένα κουτί έβαλε αντικείμενα, χάρτινες φιγούρες ,κατασκευές από πλαστελίνη και ό,τι άλλο ήθελε που είχε σχέση με το περιεχόμενο του βιβλίου. Έπειτα ,τα παιδιά ζωγράφισαν το εξωτερικό του κουτιού σε σχέση με το θέμα του βιβλίου. Τέλος, βγάζοντας ένα ένα αντικείμενο από το κουτί και δείχνοντάς το στους συμμαθητές του το παιδί αφηγήθηκε στους συμμαθητές του την ιστορία που διάβασε. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δράσεις μας:

















Το Β2 έφτιαξε αφίσες.





Το  Β1 ζωγράφισε μια σκηνή απο το αγαπημένο τους παραμύθι.







Έφτιαξαν επίσης τη δική τους αφίσα για την ημέρα παιδικού βιβλίου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  „Ostereiersuche“ ή  «Αναζήτηση των πασχαλινών αυγών!» Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών , πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχί...