ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΛΟΥΜΠΟΥΜΠΑΣΙ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του σχολείου μας και του ελληνικού σχολείου στο Λουμπούμπασι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
Οι μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του σχολείου μας είχαν τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουν με μαθητές που φοιτούν στο ελληνικό του Λουμπούμπασι, αλλά και να γνωρίσουν τη συγγραφέα κ. Ντούμα Χριστίνα, μητέρα ενός παιδιού που πάσχει από τη νόσο Μπάτεν.
Μέσα από αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία, οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία.
Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές μας αποχαιρέτησαν τους μαθητές του άλλου σχολείου, τραγουδώντας το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού "Ν' αγαπάς", στη νοηματική γλώσσα.
Ευχαριστούμε θερμά τη δασκάλα του ελληνικού σχολείου στο Λουμπούμπασι, κ. Αγγελάτου Γεωργία, για την πρωτοβουλία της να οργανώσει αυτήν την όμορφη διαδικτυακή συνάντηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου