Κυριακή 8 Μαΐου 2016

8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 2016

Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια του 34ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αφορούσε όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, η 8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ πραγματοποιήθηκε από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016 στην πόλη της Καρδίτσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Angelo Catelani (1811-1866) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Carlo Gesualdo da Venosa (1566-1613) για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Giovanni Paisiello (1740-1816) για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του και Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.

Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας.

Για όγδοη φορά πραγματοποιείται ένας Χορωδιακός Θεσμός που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από σχολικές χορωδίες της Ελλάδος, καθώς και την συμμετοχή εκλεκτών ξένων χορωδιών. 


Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει το Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου το οποίο εκπροσωπήθηκε επάξια από τη Στ' τάξη. Η μουσικός του σχολείου μας, Μαρία Γερολύμου μαζί με τους μαθητές της έκτης τάξης δούλεψαν σκληρά και με τη στήριξη του δ/ντή και των υπολοίπων συναδέλφων παρουσίασαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στις 9 Απριλίου. 
Η συμμετοχή στην εκδήλωση συνδυάστηκε με μια υπέροχη εκδρομή στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και τα Μετέωρα. 

ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΑΣ !!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ

Η εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα τα είχε όλα .Επίσκεψη στον ναό του Νέμειου Δία,ξενάγηση στο μουσείο και στο  Αρχαίο στάδιο .Γνώση ,ξενάγηση , δι...