Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Καθιερώθηκε πριν από 50 χρόνια (1966), από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία, σε μια προσπάθεια διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της ημέρας, στο σχολείο μας καλέσαμε τη συγγραφέα ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ για να περάσουμε μαζί της την ημέρα. Της διαβάσαμε… μας διάβασε… παίξαμε και κουβεντιάσαμε. Περάσαμε υπέροχα!!!

Η Αγγελική Βαρελά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα στη Φιλοσοφική Σχολή. Έργα της είναι : «Φιλενάδα Φουντουκιά», «Έξι εναντίον ενός», «Αρχίζει το ματς» κ.ά. Επίσης έγραψε το αναγνωστικό της Τρίτης Δημοτικού του 1975.


Οι μαθητές του Δ1 και Δ2

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ

Η εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα τα είχε όλα .Επίσκεψη στον ναό του Νέμειου Δία,ξενάγηση στο μουσείο και στο  Αρχαίο στάδιο .Γνώση ,ξενάγηση , δι...