Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018




                                           ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ 2018






Στα πλαίσια  του διατροφικού προγράμματος που έχουν αναλάβει φέτος, οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης, επισκεφθήκαμε την Τροφούπολη στην Αθήνα. Εκεί οι μαθητές μας αφομοίωσαν αυτά που είχαμε συζητήσει στην τάξη,  σχετικά με τις σωστές διατροφικές συνήθειες, συνδυασμένα, με πολύ παιχνίδι.  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Τροφούπολης. Τα παιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν και κατευχαριστήθηκαν.



Η Β' τάξη πήγε εκδρομή στην Τροφούπολη στην Αθήνα. Εκεί πέρα ισορροπήσαμε σε ένα "λουκάνικο" που γλίστραγε. Μπήκαμε σε μια "κατσαρόλα"και μας έκαναν "φακές". Ψαρέψαμε ψάρια, παίξαμε σε ένα 'ταψάκι"όπου μια κυρία μας έλεγε πού να βάλουμε τα χέρια και τα πόδια μας. Μετά βάλαμε μπαλάκια μέσα σε "λαχανικά". Στο τέλος χορέψαμε με τον Φατούλη. Μου άρεσε περισσότερο που χορέψαμε με τον Φατούλη. 

Ήταν σαν να ταξιδέψαμε σε ένα κόσμο με υγιεινά φαγητά!

                                                 ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
                                                                   Β΄1



Η Β΄τάξη πήγε εκδρομή στην Τροφούπολη. Όταν μπήκαμε μέσα είδαμε πολλά παιχνίδια και ένα τέλειο αεροπλάνο. Πρώτα χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες. Η δική μου ομάδα πήγε πρώτα στο παιχνίδι της Λαχανικούλας. Ένα παιχνίδι με τρύπες σε "λαχανικά".Είχαμε μια μπάλα και δύο ευκαιρίες να βάλουμε την μπάλα στην τρύπα. Όποιος την έβαζε κέρδιζε έναν πόντο. Μέτα πήγαμε σε μια " κατσαρόλα" και μάθαμε πού κρύβεται η πρωτεΐνη,  ενώ μια κυρία γύριζε την "κατσαρόλα'.Όποιος θα είχε τους περισσότερους πόντους θα ανέβαινε στο μεγάλο αεροπλάνο. Στο αεροπλάνο ανέβηκε ο φίλος μου ο Χρήστος.
 Περάσαμε τέλεια!


                                               ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                    Β'1



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Στις 4 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσ...