Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ

Μια εκδρομή στη Νεμέα για την Δ΄τάξη

Την Τετάρτη στης 14 Οκτωβρίου 2015 η τάξη μας επισκέφθηκε το Μουσείο και το στάδιο της Αρχαίας Νεμέας. Στη διαδρομή με το λεωφορείο απολαύσαμε ωραία τοπία με φθινοπωρινά χρώματα.
Πρώτος προορισμός μας ήταν το Μουσείο. Εκεί θαυμάσαμε τα νομίσματα, τα κοσμήματα και τα σκεύη των αρχαίων χρόνων. Έξω από το Μουσείο βρισκόταν ο περίφημος ναός του Δία.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το αρχαίο στάδιο και μιμηθήκαμε τους αθλητές που έτρεχαν στα Νέμεα. Οι νικητές-συμμαθητές μας στεφανώθηκαν με ένα στεφάνι αγριελιάς.

Η εκδρομή αυτή ήταν μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ!

                                                                                                               Ηλιάννα Καρυώτη Δ1                         
















Επ' αφορμή της εκδρομής στη Νεμέα, η μαθήτρια του Δ1, Πολίτη Αγγελική, έψαξε και βρήκε πληροφορίες για τη Δίολκο. Έγραψε λοιπόν :

Η Δίολκος της Κορίνθου

Οι Αρχαίοι Έλληννες σκέφτηκαν να κατασκευάσουν έναν ειδικό δρόμο, πάνω στον οποίο θα μεταφέρονταν τα πλοία από τον Κορινθιακό στο Σαρωνικό κόλπο και αντίστροφα, διαμέσου της ξηράς, γλιτώνοντας έτσι πολύ χρόνο σε σχέση με εκείνον που θα χρειάζονταν τα πλοία εάν έκαναν το γύρο της Πελοποννήσου.
Η Δίολκος ήταν ο πλακόστρωτος δρόμος και πάνω σε αυτόν σύρονταν τα πλοία από δούλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

            Η Γ1΄ΤΑΞΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ Η Γ1΄τάξη στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας έφτιαξε τρουφάκια μαθαίνοντας την προστακτική.