Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ"

 "Πειραματίξ"

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με την πρώτη μας εκδρομή, στις 14/10/2015, η οποία ήταν πολύ διαφορετική. 

Επισκεφθήκαμε το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ, ένα μέρος όπου  μάθαμε έννοιες της Φυσικής, κάναμε πειράματα  και  εξηγήσαμε διάφορα φυσικά φαινόμενα. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί το μάθημα της Φυσικής μέσα από τα πειράματα μας φάνηκε πιο εύκολο.

Γνωρίσαμε περισσότερα πράγματα μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων. Μας έδειξαν σε αναπαράσταση, με τη βοήθειά  μας, από τι αποτελείται ένα μόριο. Έπειτα μας έδειξαν πώς κινούνται τα πρωτόνια, τα νετρόνια και τα ηλεκτρόνια με τη βοήθεια εφτά συμμαθητών μας. Στη συνέχεια, κάναμε ένα ενδιαφέρον πείραμα σχετικά με τον στατικό ηλεκτρισμό. Έτριψαν ένα μπαλόνι στα  μαλλιά μιας συμμαθήτριάς μας, μετά το άφησαν και κόλλησε στο ταβάνι. Αργότερα κάναμε ένα πείραμα όπου γνωρίσαμε τα σώματα που επιτρέπουν στο ηλεκτρικό ρεύμα να περνάει  μέσα από αυτά δηλ. τους ΑΓΩΓΟΥΣ και  εκείνα που δεν επιτρέπουν στο ηλεκτρικό ρεύμα να περνάει  μέσα από αυτά  δηλ. τους ΜΟΝΩΤΕΣ.

Όλα αυτά  μας εντυπωσίασαν και μας έκαναν να καταλάβουμε  το μάθημα της Φυσικής καλύτερα. Η ώρα πέρασε γρήγορα, όμορφα, ευχάριστα, διασκεδαστικά.

Έτσι λοιπόν έφτασε η ώρα της επιστροφής. Μέσα στο λεωφορείο τα παιδιά συζητούσαμε  τι μας  είχε κάνει εντύπωση. Θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η εκδρομή και ευχόμαστε να πάμε ξανά του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                                      Μαθητές   Ε1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Στις 4 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσ...