Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Μια από τις προγραμματισμένες εκδρομές της τάξης μας, ήταν η εκδρομή που πραγματοποιήσαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στις 20 Ιανουαρίου 2016. Οι μαθητές της  Δ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες μας  επιβιβαστήκαμε το πρωΐ εκείνης της ημέρας στο λεωφορείο και μετά από μία ώρα περίπου φτάσαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. 
Ήταν ένα εντυπωσιακό, επιβλητικό κτίριο με κίονες ιωνικού ρυθμού και πολλές τεράστιες αίθουσες με εντυπωσιακά εκθέματα και αγάλματα. Αφού τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας  ξεναγηθήκαμε στην πρώτη αίθουσα που είχε ευρήματα παλαιολιθικής εποχής και «ειδώλια». Η επόμενη ξενάγηση ήταν στην αίθουσα του μυκηναϊκού πολιτισμού με τα «χρυσά» εκθέματα και το "προσωπείο του Ατρέα". Δίπλα ήταν προθήκες με ευρήματα του μινωικού πολιτισμού. Επόμενος σταθμός οι αγέρωχοι «κούροι» και «κόρες» που προκαλούσαν το θαυμασμό των επισκεπτών.  Λίγο πιο πέρα το χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνα και μετά ο «μικρός αναβάτης»  των Ελληνιστικών χρόνων, εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τελευταία στάση ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων κάτι περίπου σαν τον σημερινό υπολογιστή.     
Αισθανθήκαμε τόση υπερηφάνεια που είμαστε Έλληνες !!!
Θα θέλαμε να ξαναεπισκεφθούμε  το Αρχαιολογικό Μουσείο και να θαυμάσουμε  τα εκθέματα και των υπόλοιπων εκθέσεων από κοντά!

Οι μαθητές των Δ1 και Δ2






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ

Η εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα τα είχε όλα .Επίσκεψη στον ναό του Νέμειου Δία,ξενάγηση στο μουσείο και στο  Αρχαίο στάδιο .Γνώση ,ξενάγηση , δι...