Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016



                    Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

28η Οκτωβρίου 1940. Τη μέρα αυτή γιορτάζουμε το μεγάλο ΟΧΙ που είπαμε στους Ιταλούς, όταν μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πατρίδα μας. Γι' αυτό κάθε χρόνο, σε όλα τα σχολεία, γίνονται γιορτές και παρελάσεις, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι.
  Στο σχολείο μας, εμείς τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης, διοργανώσαμε τη γιορτή και την παρουσιάσαμε την παραμονή. Είπαμε ποιήματα, παίξαμε σκετσάκια, που αναφέρονταν στις μάχες του 40 και στις γυναίκες της Πίνδου και  παρουσιάσαμε αποσπάσματα από συνεντεύξεις των τελευταίων επιζώντων του πολέμου. Επίσης, είπαμε τραγούδια για τη σημαία και τους ήρωες του 40. Την επόμενη μέρα έγινε κατάθεση στεφάνων και παρελάσαμε με καμάρι, τιμώντας έτσι τους προγόνους μας.


                                                                                                                      Δ΄τάξη











Έπειτα από κλήρωση λόγω ισοβαθμίας, σημαιοφόρος για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ήταν η ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ.
Παραστάτες ήταν ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ , ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, η ΘΩΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, η ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ και ο ΚΛΕΙΤΣΙΝΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (τα ονόματα γράφτηκαν με αλφαβητική σειρά).

Για την κατάθεση στεφάνου στο ηρώο ήταν ο ΔΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και η ΔΑΛΗΒΙΓΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της ΣΤ΄ 1  τάξης που αρίστευσαν και διακρίθηκαν.








       







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ

Η εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα τα είχε όλα .Επίσκεψη στον ναό του Νέμειου Δία,ξενάγηση στο μουσείο και στο  Αρχαίο στάδιο .Γνώση ,ξενάγηση , δι...