Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016



    Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια και η ζωή στο                σχολείο γίνεται ομορφότερη.

 Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» πέρα από μια εκδήλωση, είναι μια πράξη ουσίας που επιδιώκει την εύκολη προσαρμογή και ένταξη τους στη σχολική κοινότητα καθώς και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων.
 Κάθε Πρωτάκι του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα Εκτάκι. Το Εκτάκι αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί και να το προστατεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να φροντίζουν τους μικρότερους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.











 
 ΗΜΕΡΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ  ΣΤ΄ΤΑΞΗ


 Η υιοθεσία των μαθητών των τμημάτων Α΄1 με το ΣΤ΄1 και Α΄2 με  το ΣΤ'΄2 πραγματοποιήθηκε 
τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, όπου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές των τεσσάρων τμημάτων μαζί με τους δασκάλους τους. Εκεί τα παιδιά γνωρίστηκαν, διάλεξαν μόνα τους και έτσι έφτιαξαν τα ζευγαράκια. Τα ζευγαράκια συνεργάστηκαν, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γνωριστούν καλύτερα. Αντάλλαξαν δώρα και πέρασαν μια πολύ ευχάριστη διδακτική ώρα μαζί!!!!!!!!!!!!!! 


                               
ΤΟ ΣΤ΄1 ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ Α΄1

  
                                                       














                                           ΤΟ ΣΤ΄ 2 ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ Α΄ 2




 






















 




                 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Στις 4 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσ...