Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ





          Ως έκτη τάξη αποφασίσαμε να επισκεφτούμε, το εργαστήριο φυσικής στο Παλαιό Φάληρο το Πειραματίξ,  για να καταλάβουμε καλύτερα τα μαθήματα της φυσικής που είχαν σχέση με το φως.Αυτό διότι δεν είχαμε τα κατάλληλα όργανα,  για να πραγματοποιήσουμε τα ανάλογα πειράματα.                                                                                                                   
              Το πρωί της εβδόμης Φεβρουαρίου,  συγκεντρωθήκαμε όλοι στο προαύλιο του σχολείου για την αναχώρησή μας .Όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι,  λόγω των καινούριων πραγμάτων που θα μαθαίναμε, αλλά και διότι θα ταξιδεύαμε για πρώτη φορά με διώροφο λεωφορείο . Μετά από λίγη ώρα,  επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο .Κατά την διαδρομή για να ψυχαγωγηθούμε,  παίξαμε διάφορα παιχνίδια μεταξύ μας.

               Επιτέλους , μετά από δύο ώρες  φτάσαμε στο εργαστήριο που τόσο ανυπομονούσαμε να επισκεφθούμε. Εκεί μας υποδέχθηκε,  ένας επιστήμονας ο οποίος μας καλωσόρισε.  Ξεκουραστήκαμε για λίγο και φάγαμε. Όταν οδηγηθήκαμε στον χώρο όπου θα πραγματοποιούσαμε τα πειράματα,  συναντήσαμε την επιστήμονα που θα μας συνόδευε σε αυτήν την εμπειρία (την κυρία Ελένη) 

                  Το πρώτο πράγμα που κάναμε,  ήταν να μιλήσουμε για μερικούς επιστήμονες π.χ. για τον Εμπεδοκλή και την θεωρία του Αϊνστάιν για το φως .Ακόμη η επιστήμονας για να μας κάνει να διασκεδάσουμε , ζήταγε σε κάθε πείραμα διαφορετικά άτομα για να την βοηθήσουν .Έτσι περνούσαμε καλύτερα,  καθώς η ξενάγηση δεν ήταν μονότονη 
.
                    Το επόμενο πείραμα που κάναμε ,ήταν για το πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο . Για την ακρίβεια οι ακτίνες φωτός , ακτινοβολούν πάνω στις σταγόνες νερού,  που αιωρούνται στον ουρανό και έτσι μέσα από τις στάλες βγαίνουν διάφορα χρώματα.

                     Μετά , μας μίλησαν για τους μεγεθυντικούς φακούς και τέλος για την ανάκλαση του φωτός . Σε αυτό το πείραμα,  χρησιμοποιήσαμε έναν καθρέφτη, ένα led φωτάκι και λίγη πούδρα . Το φωτάκι αντανακλούσε πάνω στον καθρέφτη και αργότερα, με κλειστά τα φώτα,  ρίξαμε λίγη πούδρα πάνω στο φως τοu led και είδαμε πώς διαδίδεται  το φως.

                   Το γεγονός ότι έπρεπε να  φύγουμε , μας δυσαρέστησε ιδιαίτερα,  καθώς θέλαμε να κάνουμε κι άλλα  πειράματα. Στο γυρισμό, όλοι συζητούσαμε   για το πώς τα περάσαμε και τις εμπειρίες μας.  Θα θέλαμε αν γινόταν,  να επισκεφτούμε ξανά αυτό το μέρος όμως την επόμενη φορά,  για ένα διαφορετικό θέμα όπως για την ενέργεια  



                                                             Κων/νος Θεοδωρικάκος
                                                             Αντώνης Αναγνωστόπουλος
                                                                         ΣΤ΄τάξη














                                                           

                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Στις 4 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υιοθεσ...