Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

             H τελική εκδρομή στο
    ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ



                               



      


               Την Τρίτη   23     Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας,  στο Αθλητικό Κέντρο της Πάρνηθας.
          Ξεκινήσαμε το πρωί χαρούμενοι. Όταν φτάσαμε,  αντικρίσαμε δύο μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα μεγάλο εστιατόριο με κάθε λογής,  γλυκίσματα και φρουτοποτά.  Ανεβαίνοντας την ανηφόρα,  εντυπωσιαστήκαμε από τον παραδεισένιο παιχνιδότοπο που μόλις είδαμε. Εκεί ήταν δύο γήπεδα,  το ένα μπάσκετ και το άλλο βόλεϊ. Επίσης είχε συγκρουόμενα αυτοκίνητα, ένα τεράστιο τραμπολίνο, παιδική χαρά, παιδότοπο και μικρά ποδηλατάκια για αγώνες.
            Λίγο πιο πάνω,  ήταν το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων,  όπου είδαμε πώς έφτιαχναν από τους θάμνους αφάνας,  σκούπες και από κει βγήκε  το "χτένισμα αφάνα". Μετά είδαμε τα λινά ρούχα και με πόσο κόπο τα έφτιαχναν και από κει βγήκε  η φράση "πέρασε του λιναριού τα πάθη". Αργότερα είδαμε  πώς παράγουν με την ταχύτητα και την πτώση του νερού ενέργεια,  με την οποία έπλεναν χάλια, κουβέρτες και όλα τα στρωσίδια της παλιάς εποχής. Λίγο πιο κάτω,  είδαμε  ένα πελώριο υδροπρίονο,  με το οποίο έκοβαν ξύλα. Στην απέναντι πλευρά μέσα σε μια προθήκη,  ήταν κάτι που έμοιαζε με πέτρα, αλλά μας εξήγησαν ότι ήταν μια σφηκοφωλιά .
           Βγήκαμε απ’ αυτό το χώρο και κατευθυνθήκαμε προς το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής, όπου παρακολουθήσαμε την κατασκευή  πήλινων αγγείων,  όπως κουμπαρά, αυγοθήκη και άλλα.
Το μεσημέρι μαζευτήκαμε και φάγαμε όλοι στο εστιατόριο. Μετά παίξαμε και διασκεδάσαμε,  μέχρις ότου ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε αυτόν τον παραδεισένιο παιχνιδότοπο.

                    Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη,  γιατί ήταν τέλεια και περάσαμε όλοι φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                   ΣΤ΄τάξη













                                                                       





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ

Η εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα τα είχε όλα .Επίσκεψη στον ναό του Νέμειου Δία,ξενάγηση στο μουσείο και στο  Αρχαίο στάδιο .Γνώση ,ξενάγηση , δι...